8-0'lık hayırlı maç!

8-0'lık hayırlı maç!
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde dün Macaristan'ın San Marino'yu 8-0 yendiği karşılaşmanın hasılatı, kimyasal zehirli kızıl çamur kazasının mağdurlarına verildi.

 
Başkent Budapeşte'deki Ferenç Puşkaş Stadı'nda San Marino'yu konuk eden Macaristan, aldığı 8-0'lık galibiyetle dikkatleri üzerine çekti. Macarların gollerini Adam Szalai (3), Gergely Rudolf 2, Vladimir Koman, Zoltan Gera ve Balazs Dzsudzsak kaydetti.
 
Macaristan'ın teknik direktörü Sandor Egervari, çok uzun yıllardan sonra 8 golle kazandıkları için mutlu olduğunu, diğer maçlar için ölçü olmasa da farklı galibiyetin futbolcuların güven kazanmasına katkıda bulunacağını söyledi.
 
Bu arada 11 bin kişinin izlediği maçın hasılatı, Macaristan'da 4 gün önce yaşanan çevre felaketinin mağdurlarına verildi.
 
Macaristan'ın Ajka şehrinde faaliyet gösteren alüminyum fabrikasında 4 gün önce meydana gelen kazada fabrikadaki iki setin yıkılmasıyla yaklaşık 1 milyon metreküp kimyasal zehirli kızıl çamur etrafa yayılmış, 7 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı.