ÖZET | V. Fatih Karagümrük 1-1 Fenerbahçe

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında uzun süre 9 kişi oynayan VavaCars Fatih Karagümrük ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş derbisinin ardından teknik direktör Vitor Pereira ile yollar ayıran sarı lacivertliler, teknik sorumlusu Zeki Murat Göle, önderliğinde çıktığı ilk maçtan bir puanla ayrıldı. Bu maçta takımı 4-2-3-1 sistemiyle sahaya süren Göle, 2019-2020 sezonunda da teknik direktör Ersun Yanal'ın görevinden ayrılmasının ardından 2 maçta sarı-lacivertlilerin başında yer almıştı.

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Volkan Demirel ise, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki randevuda eski takımı Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıktı. Demirel, İtalyan çalıştırıcı Francesco Farioli ile yolların ayrılmasının ardından Fatih Karagümrük'ün başına geçti. Sarı-lacivertli ekibin 17 yıl boyunca kalesini koruyan Volkan Demirel, son 2 sezonda da yardımcı antrenörlük görevini üstlenmişti. İstanbul temsilcisinde 40 yaşındaki teknik adamın yanı sıra deneyimli oyuncu Caner Erkin de eski takımına karşı mücadele etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk 30 dakikasında 2 takım da gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Fatih Karagümrük, 31. dakikada Aleksandar Pesic'in golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekipte 37. dakikada Burak Bekaroğlu, 38. dakikada ise Caner Erkin kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Fenerbahçe, 40. dakikada Mesut Özil'in penaltıdan attığı golle beraberliği sağladı ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Müsabakanın ikinci yarısında Fenerbahçe, 9 kişi kalan rakibi karşısında büyük üstünlük kurdu. Fatih Karagümrük ise ani ataklarla rakip kalede pozisyon bulmaya çalıştı. Sarı-lacivertliler, yakaladığı pozisyonlarda ev sahibi ekibin İtalyan kalecisi Emiliano Viviano'yu geçemedi ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla ligde 2'si üst üste olmak üzere 5. beraberliğini yaşayan Fenerbahçe, puanını 29'a çıkardı. Bu sezon 5. kez sahadan beraberlikle ayrılan Fatih Karagümrük ise puanını 26 yaptı.

Fatih Karagümrük, iki dakikada 9 kişi kaldı
VavaCars Fatih Karagümrük'te Burak Bekaroğlu ile Caner Erkin, ilk yarıda kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın 37. dakikasında Dimitrios Pelkas'ın altıpasın içinde çıkardığı şutta, Burak Bekaroğlu'nun meşin yuvarlağa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Erkan Özdamar penaltı kararı verdi. Hakem Özdamar, Burak Bekaroğlu'na kırmızı kartını gösterdi.

Bu pozisyonun ardından Erkan Özdamar'a yoğun itirazlarda bulunan Caner Erkin de 38. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Ev sahibi takım, böylece karşılaşmanın son 52 dakikasını 9 kişi oynadı.

Mesut Özil, kariyerinde ilke imza attı
Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil, kariyerinde ilk kez üst üste 3 lig maçında fileleri havalandırdı.

Mesut, Gaziantep FK ve Beşiktaş'ın ardından Fatih Karagümrük'e karşı da gol atarak Süper Lig'deki son 3 müsabakada da skor tabelasını değiştirmeyi başardı.

Deneyimli futbolcu, bu sezon ligdeki gol sayısını ise 7'ye çıkardı.

Pesic, gollerine devam ediyor
Fatih Karagümrük'ün Sırp santrforu Aleksandar Pesic, Süper Lig'de 10. golünü kaydetti.

Sezon başında İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'den transfer edilen Pesic, bu sezon ligde çıktığı 17. maçta 10. kez ağları havalandırdı.

Adana Demirspor ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçlarında 2'şer gol atan Sırp futbolcu, Gaziantep FK, Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa, GZT Giresunspor ve İttifak Holding Konyaspor müsabakalarında da birer kez fileleri sarsmıştı.

Maçtan notlar
Aynı karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Pelkas ise son 6 maçın 5'inde süre alamadı, birinde ise sonrada oyuna girdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçın 31. dakikasında VavaCars Fatih Karagümrük öne geçti. Ahmet Musa'nın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Pesic, ceza sahası içinde yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. İzlemek için tıklayın

37. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Aynı dakika içinde Burak Bekaroğlu, 38. dakikada ise Caner Erkin kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan ortasında arka direkte Novak kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Viviano iki direğin birleştiği noktadan meşin yuvarlağı güçlükle çeldi. Dönen topu altıpasın içinde tamamlamak isteyen Pelkas'ın şutunda, Burak Bekaroğlu'nun meşin yuvarlağa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi. İzlemek için tıklayın

40. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Mesut Özil, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1. İzlemek için tıklayın

Karşılaşmanın 71. dakikasında Nazım Sangare'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Emiliano Viviano gole izin vermedi. 

90+4. dakikada Mert Hakan'ın ceza sahasının içine yaptığı ortada savunma topu penaltı noktasına doğru uzaklaştırdı. Topu önünde bulan Valencia'nın şutunda, bir kez daha Viviano meşin yuvarlağı kurtardı. İzlemek için tıklayın

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı. 

Spor Toto Süper Lig'de haftanın tüm maçlarının özetlerini izlemek için tıklayın

VavaCars Fatih Karagümrük: 1 - Fenerbahçe: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Erkan Özdamar, Bahattin Duran, İbrahim Çağlar Uyarcan

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Hedenstad, Burak Bekaroğlu, Zukanovic, Caner Erkin, Biglia, Adnan Uğur (Dk. 74 Erhun Öztümer), Ahmed Musa (Dk. 82 Salibur), Bertolacci (Dk. 46 Luckassen), Karamoh (Dk. 46 Balkovec), Pesic (Dk. 61 Jimmy Durmaz)

Fenerbahçe: Berke Özer, Nazım Sangare, Kim Min-jae, Szalai, Novak, Sosa (Dk. 78 Zajc), Mert Hakan Yandaş, Pelkas (Dk. 63 Serdar Dursun), Mesut Özil, İrfan Can Kahveci (Dk. 87 Rossi), Valencia

Goller: Dk. 31 Pesic (Fatih Karagümrük), Dk. 40 Mesut Özil (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 37 Burak Bekaroğlu, Dk. 38 Caner Erkin (Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 67 Adnan Uğur (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 72 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)