"Mercedes, Verstappen'e yıllık 150 milyon avro teklif etti" iddiası!

"Mercedes, Verstappen'e yıllık 150 milyon avro teklif etti" iddiası!
Mercedes, şampiyon pilotu Lewis Hamilton'ın 2024 sezonunun sonunda takımdan ayrılarak Ferrari'ye geçeceğini açıklamasından bu yana pilot arayışı içerisinde. 

Pilot marketindeki birçok ismi değerlendiren Alman ekip, aday listesinin en üstünde Max Verstappen olduğunu ise hiçbir zaman gizlemedi. Öyle ki Mercedes takım patronu Toto Wolff, tüm planlarının Verstappen'in Mercedes'e gelme konusundaki kararına bağlı olduğunu birçok kez dile getirdi. 

Özellikle de sezonun ilk yarışlarında Max Verstappen'in de Red Bull'da mutsuz olduğuna dair iddialar çıkmasıyla, Mercedes-Verstappen söylentileri alevlenmişti. 

Red Bull takım patronu Christian Horner'a uygunsuz davranış iddiaları nedeniyle açılan soruşturmadan bu yana Red Bull kampı içerisinde yaşanan güç çatışması ve huzursuzluklar, Verstappen'in babası ve Horner'ın kavga etmesine kadar uzanan tartışmalar nedeniyle Max Verstappen'in sene sonunda Red Bull'dan ayrılmak isteyebileceği konuşuluyordu. 

Takım içerisinde huzursuzluktan rahatsız olan Verstappen'in Mercedes'e geçebileceği fazlasıyla gündeme geldi ancak Red Bull kampındaki havanın nispeten iyileşmesiyle Verstappen'in en azından 2025'te de takımda kalmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. 

Nitekim Red Bull takım patronu Christian Horner, geçtiğimiz günlerde Max Verstappen'in önümüzdeki sezon da takımda kalacağını açıklamıştı. 

4 yıl, 600 milyon avroluk teklif! 

Buna rağmen, Hollandalı pilotun Red Bull'dan ayrılabileceğine dair söylentiler hız kesmeden devam ediyor.

Avusturyalı çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre bu hafta sonu gerçekleştirilecek Miami Grand Prix'sinde, Mercedes yönetimi ile Max Verstappen kampı arasında bir görüşme yapılacak.

İddialara göre bu görüşmede Verstappen'e çok yıllık bir kontrat teklif edilecek ve bu kontrat teklifi senelik en az 150 milyon avro seviyesinde olacak. 

Verstappen'e önerilecek anlaşmasının dört yılık bir anlaşma olacağı ve Verstappen'in bu dört yılda minimum 600 milyon euro kazanacağı düşünülüyor. Sponsorluklar ve primlerle birlikte bu meblağnın daha da artması bekleniyor. 

Helmut Marko'ya da mı teklif gitti?

Mercedes, Verstappen'i ikna etmek için Hollandalının fazlasıyla değer verdiği Helmut Marko'yu da takıma getirebilir. Söylentilere göre, Mercedes aynı zamanda Helmut Marko'ya danışmanlık teklifinde bulundu ve Verstappen'le birlikte takıma katılmasını istedi. 


Önce Newey, sonra Verstappen mi? 

Mercedes'in Verstappen'i ikna etmesi durumunda Red Bull, kısa bir süre içerisinde açıklanması beklenen Adrian Newey ayrılığından sonra Verstappen ve Marko'yu da kaybedebilir.