Devler Ligi'nde Borussia Dortmund'un konuğu bir kez daha PSG!

Devler Ligi'nde Borussia Dortmund'un konuğu bir kez daha PSG!
Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin diğer ayağında Alman devi Borussia Dortmund evinde Fransa Ligue 1'de şampiyonluğunu ilan eden ve 12. kez mutlu sona ulaşan PSG'yi ağırlayacak.

İki takım sezonun ilk yarısında F grubunda karşı karşıya gelmiş ve Borussia Dortmund grubu 11 puanla lider tamamlamıştı. PSG ise 8 puanla averaj ile ikinci sırada yer alarak adını bir üst tura yazdırmıştı. F grubunda aynı zamanda Milan ve Newcastle United bulunurken dev takımların bulunduğu grup sonucu bu sezon en çok merak edilen gruplardan biriydi.

Borussia Dortmund geri döndü

Dortmund yarı finale kadar gelirken ilk maçta PSG'ye 2-0 mağlup olmuş ve daha sonra da evinde Milan ile 0-0 berabere kalarak gruplara kötü başlamıştı. Ardında sırasıyla Newcastle United'ı deplasmanda 1-0, evinde 2-0 yenmiş, Milan'ı da deplasmanda 3-1 yenmiş son olarak da PSG ile evinde 1-1 berabere kalıp lider olarak gruptan çıkmıştı. Son 16'da ise PSV ile eşleşen Alman devi toplam 3-1'lik skorla rakibini elemişti. Çeyrek finalde de Atletico Madrid'i toplam skorda 5-4 eleyerek zorlu bir eşleşmeyi atlatan sarı siyahlılar adını yarı finale yazdırdı.

PSG'nin şakası yok

Yarı finaldeki rakibine gruplarda yenilmeyen Fransız temsilcisi zorlu bir süreci geri bıraktı. Gruplarda ikinci maçta yaşadığı 4-1'lik şok Newcastle mağlubiyetin ardından Milan'ı evinde 3-0 yenen ardından deplasmanda da 2-1 yenilen PSG son iki maçta da berabere kaldı. Averaj ile gruptan çıkan Paris ilk olarak Real Sociedad ile eşleşti. İspayol ekibini toplam 4-1'lik skorla zorlanmadan geçen PSG, çeyrek finalde Barcelona ile eşleşti. Hikayesi olan eşleşmede ilk maçı PSG evinde 3-2 kaybetti ve büyük şok yaşadı. İkinci maçta İspanya'ya dezavantajla giden PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup etti ve toplamda 6-4'lük skorla adını yarı finale yazdırdı.

Bu sezon Wembley'de oynanacak finale iki takım da çıkmak isterken daha önce 2013'te yine Wembley'de oynanan finale Dortmund çıkmış ancak rakibi Bayern'e 2-1 mağlup olmuştu. PSG de 2020 yılında Covid-19 pandemisinin gölgesinde Estadio da Luz'da oynanan finalde Bayern'e 1-0 mağlup olarak tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu fırsatını kaçırmıştı.

Finale çıkan ekip Bayern Münih ya da Real Madrid'in rakibi olacak.

Dev karşılaşma TSİ 22.00'da başlayacak, maçta İngiliz hakem Anthony Taylor düdük çalacak.